Bokrecension from Sweden: High Returns from Low Risk

Som något av ett mål för året har jag köpt hem en del ekonomi- och finansböcker. Helt enkelt i syfte att lära mig mer om olika teorier och strategier samt försöka bli än mer kritisk och påläst i mitt beslutsfattande. Den första boken jag läste var Rich Dad Poor Dad som var mer inspirerande och motiverande till att försöka få in ett mer ekonomiskt och drivande tankesätt i vardagen varpå man göder sin egen framgång. Bild High Returns from Low Risk är skriven av en fondförvaltare vid namn Pim Van Vliet, holländare, som grundat och förvaltat fonden Constitutional Equity Fond för Robeco. Boken vill redogöra för vad den kallar för "Investeringsparadoxen". Paradoxen innebär förenklat att devisen "hög risk innebär hög avkastning" inte stämmer. Hög risk tenderar att leda till medioker avkastning medan låg risk och framförallt låg volatilitet leder till exemplarisk avkastning över tid. Således är paradoxen att det är låg risk som ger hög avkastning och tvärtom. Alltså fundamentalt emot vad som predikas i flera läromedel gällande investeringar.


Koop 'De Conservatieve belegger' bij:


Buy: High Returns from Low Risk: A remarkable Stock Market Paradox:


Kaufen: High Returns from Low Risk: Der Weg zum eigenen stabilen Aktien-Portfolio:


Acheter: Un paradoxe financier étonnant: Le lièvre et la tortue


Comprar: El pequeño libro de los altos rendimientos con bajo riesgo